Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κείμενο στήριξης της Λαϊκής Ενότητας από Δικηγόρους



Ο ελληνικός λαός είναι ήδη αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα του τρίτου μνημονίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην υπογραφή του παραβιάζοντας την εντολή του ελληνικού λαού της 25ης Ιανουαρίου, παραβιάζοντας και το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 

Το σύνολο σχεδόν των παλιών πολιτικών κομμάτων δεσμεύονται στην άμεση εφαρμογή όλων των μνημονιακών μέτρων αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ οι τυχόν συγκυβερνήσεις θα έχουν ως προγραμματική βάση τα από πριν έτοιμα αντιλαϊκά νομοσχέδια που προκύπτουν από το τρίτο μνημόνιο.

Αγωνιστές και αγωνίστριες που τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε τον αγώνα –μέσα από διαφορετικές οργανώσεις και συλλογικότητες– ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, ενάντια στην καταστροφή του επαγγέλματός μας, ενάντια στην υποβάθμιση της απονομής δικαιοσύνης, σον αποκλεισμό της πλειοψηφίας του λαού από την πρόσβαση σε αυτήν, στην κυριαρχία της τρομολαγνείας και της καταπάτησης κάθε είδους δημοκρατικού δικαιώματος, και που πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο, καλούμε, πρώτα απ’ όλα, σε στήριξη της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, με στόχο να εκφραστεί εκλογικά το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας. Αλλά και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, οι μάχες για εμάς θα είναι ζωντανές και μεγάλες. Με τη Λαϊκή Ενότητα, ένα μέτωπο δυνάμεων και αγωνιστών που θα παλεύει καθημερινά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, εντός και εκτός της Βουλής με στόχο να οικοδομηθεί εντός του κοινοβουλίου ένα τείχος απέναντι στα μνημόνια και στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.


Στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι η ακύρωση όλων των μνημονιακών συμφωνιών, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά μισθών και συντάξεων, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και η ανασυγκρότηση της οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, η αναδιοργάνωση της δικαιοσύνης προς όφελος του λαού και των εργαζόμενων, η επαναφορά δημοκρατικών εγγυήσεων, ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Έχουμε επίγνωση ότι τα ζητήματα της εξόδου από την ευρωζώνη και της ρήξης με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και επιλογές της Ε.Ε., η οποία ακολουθεί όλο και πιο αντιδραστικούς και αντιδημοκρατικούς δρόμους, τίθενται στην ημερήσια διάταξη, όχι ως προϊόν κάποιας ιδεολογικής εμμονής, αλλά με όρους στοιχειώδους πολιτικού ρεαλισμού.

Η υπερψήφιση της "Λαϊκής Ενότητας" στις ερχόμενες εκλογές είναι η μόνη επιλογή για όσους επιμένουν ότι οι αγώνες της ελληνικής κοινωνίας μπορούν να δικαιωθούν, πως "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" απέναντι στην ΤΙΝΑ του νεοφιλελευθερισμού, πως ο λόγος και η εξουσία πρέπει να περάσουν στο λαό, πως μπορεί να υπάρξει μια άλλη αριστερά.

Επειδή το ΟΧΙ διαρκεί πολύ και στο τέλος πρέπει να νικήσει.

Όλοι οι δικηγόροι, που ζούμε από την δουλειά μας, όλοι όσοι μαζί δώσαμε τις μάχες της προηγούμενης περιόδου ενάντια στον νέο ΚΠολΔ, στις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας, στις κινητοποιήσεις για την ασφάλιση και την εργασία, για την υπεράσπιση των ατομικών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την κατάργηση του αυταρχικού μνημονιακού πλαισίου, οφείλουμε να πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μας και κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές.



1. Ασημακόπουλος Βασίλης

2. Ασπρογέρακα Τζέλα

3. Βδοκάκη Μαρία

4. Βλάχος Γιώργος

5. Γεωργάκης Θεόφιλος

6. Γεωργίου Θωμάς

7. Γεωργούλης Ερνέστο-Φώτης

8. Γωγάκος Αποστόλης

9. Δαρκαδάκης Γιάννης

10. Ζερβού Δανάη

11. Ζώρας Λύσανδρος

12. Θεοδωρόπουλος Σαράντος

13. Κάβουρα Μαρίνα

14. Κανελλόπουλος Φώτης

15. Καρνάβα Αφροδίτη

16. Καφφέ Αθηνά

17. Καφφές Άγγελος

18. Κεμερλή Δέσποινα

19. Κολιόπουλος Ευάγγελος

20. Κολοβός Παναγιώτης

21. Κοντογεωργοπούλου Παυλίνα

22. Κυριακίδου Ναταλία

23. Κυρούδη Δώρα

24. Κωνσταντακάκης Άρης

25. Κωνσταντίνου Ίωνας

26. Μαζαράκης Σπύρος

27. Μακαρώνας Κυριάκος

28. Μάρτζακλης Παναγιώτης

29. Μαχαίρα Ελένη

30. Μίγα Ελένη

31. Μοσχοχωρίτου Όλγα

32. Μουχλιανίτης Κώστας

33. Μπαλής Αποστόλης

34. Μπελαντής Δημήτρης

35. Παλαιολόγου Τζίνα

36. Παπασαραφιανού Άννα

37. Πετρουλάκης Γιάννης

38. Πολυχρονιάδης Αλέξανδρος

39. Ραχιώτης Γιάννης

40. Σαλτού Ευαγγελία

41. Σαραφιανός Δημήτρης

42. Σταυρομήτρου Δήμητρα

43. Σταυρόπουλος Νίκος

44. Σταυροπούλου Αναστασία

45. Σταυροπούλου Μαργαρίτα

46. Στρατηγού Γεωργία

47. Στρατιώτης Γεράσιμος

48. Τζούφης Βασίλης

49. Τριάντου Μπρίλλη Άννη

50. Τσίχλη Μαριάνα

51. Τσούτσουβας Γιώργος

52. Τσούτσουβας Δημήτρης

53. Ψάλτη Κατερίνα



54. Ψυλλίδης Κώστας