Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

«Το τρίτο μνημόνιο οδηγεί τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα»


Το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν στη Βουλή ο εναπομείνας μνημονιακά μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ και το οποίο έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν πιστά μετά τις εκλογές ως κυβέρνηση όλων τους ή των περισσότερων από αυτούς, οδηγεί τα ΑμεΑ στον κοινωνικό Καιάδα.

Συγκεκριμένα, το τρίτο μνημόνιο οδηγεί σε:

  • Δραστική μείωση των προνοιακών επιδομάτων που χορηγούνται στα ΑμεΑ, λόγω μείωσης των δημόσιων κοινωνικών δαπανών που διατίθενται για αυτόν τον σκοπό κατά 0,5% του ΑΕΠ ετησίως, δηλαδή κατά 900 εκατομμύρια ευρώ έως και 1 δις ευρώ κάθε χρόνο.
  • Μεγάλη μείωση των ΑμεΑ που σήμερα λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, λόγω της εφαρμογής των τριών «εργαλειοθηκών» του ΟΟΣΑ, οι οποίες προβλέπουν τη σύνδεσή τους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
  • Μείωση των αναπηρικών συντάξεων για όσα ΑμεΑ τις παίρνουν για πρώτη φορά πριν από την ηλικία των 67 ετών.
  • Κατάργηση του άρθρου 9 του νόμου 4331/2015 για συνέχιση χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης για όσο χρονικό διάστημα καθυστερεί η πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.


Ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στις εκλογές σημαίνει δυναμικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για ανατροπή όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων σε βάρος των ΑμεΑ και κατάργηση του τρίτου μνημονίου αλλά και των δύο προηγούμενων, που με τις αντικοινωνικές πολιτικές τους έκαναν πολύ πιο δύσκολη τη ζωή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.